19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Abdurrahman Gazi Türbesi'ne akın

AHLAT'TA TÜRBE ZİYARETLERİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve Hazreti Muhammed'in (S.A.V) sancaktarı Muaz Bin Cebel'in oğlu olan Abdurrahman Gazi'nin türbesi, Kurban Bayramı süresince ziyaretçi akınına uğradı.

İlçenin Tunus Mahallesi'nde bulunun türbeye yoğun ziyaretçi akını sürüyor. Türbeye ilçe halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerde büyük ilgi gösteriyor.

Bayram süresinde sahabe kabrini ziyaret etmenin hazzını yaşadıklarını belirten vatandaşlar, burada Kur'an-ı Kerim okuyup bol bol dua ediyor.

Vatandaşlar, bayramlarda ve kutsal günlerde ilk ziyaret ettikleri kutsal mekanların başında Abdurrahman Gazi türbesinin geldiğini belirtiyor. Türbeye ilçe halkının yanı sıra çevre illerden özellikle Diyarbakır, Van, Muş, Ağrı ve Siirt'ten gelen ziyaretçilerin daha fazla ilgi gösterdiği belirtilerek, yaşanan bu yoğunluğun bayram süresince devam edeceğini belirtti.

Abdurrahman Gazi'nin türbesinde, Hz. Ömer döneminde, İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam ordusu ile Doğu Anadolu'ya sefere çıkan Hazreti Muhammed'in (S.A.V) sancaktarı Muaz bin Cebel'in oğlu Abdurrahman Gazi yatmaktadır. Abdurrahman Gazi için şehit düştüğü yerde yapılan türbe, 1974 yılında Ahlat Taş Ustası Tahsin Kalender tarafından aslına uygun bir şekilde yeniden restore edilmiştir.

AHLAT'TA TÜRBE ZİYARETLERİ
AHLAT'TA TÜRBE ZİYARETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 11:52:02
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 12:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?