27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Ahlat, devlet yardımı bekliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesi Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kentin yaralarını sarmaya başladıklarını belirterek, "Sınırlı imkanlarımızla böyle bir doğal afete cevap verme şansımız yok, devletimizin yetkili organlarının bir an önce devreye girmesini bekliyoruz" dedi.


Altyapının zarar gördüğü, yolların, kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin önemli oranda tahrip olduğu kentte yaraların sarılması için çalışmalara başlandı. İlçenin çok büyük yara aldığını belirten Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, "İlçe Kaymakamlığı ile beraber kurduğumuz kriz masası akabinde yapılan müdahalelerimiz olası büyük felaketleri önledi.

Tek sevincimiz can kaybının olmaması. İlçedeki enkazı büyük oranda kaldırdık. Cadde ve sokakları temizlemeye başladık. Ulaşımı güçlükle sağlanan
yerlerde yolları düzeltmeye başladık. Öncelikle şehir şebeke içme suyunda problem yaşanmaması için özel tedbirler aldık. Ardından kent merkezi taşkın suların bıraktığı çamur ve taş yığınlarından temizlendik. Kısacası şimdilik tahribatları kendi imkanlarımızla düzeltmeye çalışıyoruz. Afet kapsamında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sınırlı imkanlarımızla böyle bir doğal afete cevap verme şansımız yok. Altyapımız tamamen çöktü. Devletimizin yetkili organlarının bir an önce devreye girmesini bekliyoruz.


Bütün kurumların vatandaşın yarasını sarmasını bekliyoruz. Biz de zaten üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapacağız" dedi.
Ahlat'ta bütün altyapının çöktüğünü, yaklaşık 4 milyon liraya varan bir maddi hasarın mevcut olduğunu anlatan Çoban, olayın akabinde Kızılay'ı yanlarında görmenin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Kızılay'a teşekkür etmek istiyorum, çünkü olayın akabinde bölgedeki mağdurlarımızın bir bölümüne yardım elini uzattı. Bu olayda hassasiyetini ortaya koyan Kızılay yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?