18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Ahlat, doğunun turizm cenneti oluyor

Van gölünün kıyısında bulunan Doğa ve Kültürel güzellikleri ile ön plana çıkan Ahlat yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Ahlat tarih, kültürel ve turizm açısından İslam Dünyasının en büyük mezarlığı konumunda olan Selçuklu mezarlığını bünyesinde bulundurması, Osmanlı'nın kökeni olan kayı boyunun buradan doğması , her karışında tarih kokan görünümü ve konum itibari ile Van Gölü'ne kıyıları bulunması Doğu Anadolu'da yaz Turizm'in önemli merkezlerinden olma özelliğini gösteriyor.

Ahlat'ın Turizm Yönünden geleceği ile ilgili bilgi veren Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, DAKP kapsamında projelerin yapıldığını, İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 64 sayfalık tanıtım broşürü hazırladıklarını, Serinbayır köyünde Kış Turizmine yönelik kayak tesisleri kurduklarını açıkladı.

Avşar, ayrıca 2006 yılında Proje tamamlandığı takdirde yat limanı projesi ile Tatvan-Van-Ahlat arası deniz otobüsü seferlerinin düzenleneceğini, bu sayede Ahlat'a yerli ve yabancı turist akımının daha kolay olacağını ifade etti.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez de son yıllarda yapılan çalışmalarda İlçenin tertemiz bir konuma geldiğini, turistik eserlere önem verildiğini ve ilçenin alt yapısının bitme noktasına geldiğini belirtti.

Her geçen yıl ilçeye gelen ziyaretçi sayısında artış yaşandığını dile getiren Başkan Gülmez, Ahlat'ın turizmin gözbebeği olmaması için hiç bir nedenin bulunmadığını ayrıca Ahlat'a yatırım yapmak isteyen herkese Belediye olarak destek olacaklarını sözlerine ekleyerek  "Ahlat yerli ve yabancı turistlerin tercihi olacaktır? dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 12:04:35
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 11:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?