24
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Ahlat Bastonu'na talep artıyor

Ahlat'ta ünlü baston ustalarından Refai Gökbulak, turizm sezonunun açılmasının ardından ’Ahlat Bastonu’na aşırı talep olduğunu söyledi.

Bastonculuk mesleğini 25 yıl önce babasından devraldığını belirten Refai Gökbulak, tamamen el emeği göz nuruyla işlenen bastonlara tüm Türkiye’den talep olduğunu söyledi.

Ortalama 3-10 gün arasında tamamlanan, 30 ile 700 milyon lira arasında satılan bastonlara yaz aylarına girilmesiyle birlikte ilginin arttığını anlatan Gökbulak, "Her geçen gün daha fazla sipariş alıyoruz. Yerli ve yabancı turistler ile resmi kurumlardan daha fazla talep var. Özellikle kemik işlemeli, baklava motifli ve düz baston diye tabir edilen bastonlara bu yıl aşırı ilgi var. Siparişlerimiz de genelde bu bastonlar üzerinde oluyor. Turizm sezonunun açıldığı günden bugüne kadar 300 civarında baston siparişi aldık. Aşırı talep karşısında gece gündüz vardiya sistemiyle çalışarak baston üretiyoruz. Baston üreticileri olarak son 3 yılın en parlak sezonunu yaşıyoruz. Ahlat bastonuna talebin artmasındaki en önemli faktör önceki yıllara nazara tanıtımın daha da iyi yapılmasıdır" dedi.

Öte yandan, her geçen gün yeni baston figürler tasarladıklarını da bildiren Gökbulak, baston üreticilerinin en büyük destekçilerinin ise tanıtımda büyük başarı gösteren Bitlis İl Kültür Müdürlüğü olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 13:41:40
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 10:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?