24
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Ahlat çiftçisine kredi müjdesi

T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla tarımsal üretime yönelik düşük faizli yatırım ve işletme kullandırılması amacıyla kredi verileceği belirtildi.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden iyi tarım uygulamaları, organik tarım, sertifikalı tohum kullanımı, sertifikalı tohum, fide ve meyve fidanı üretimi, arge, hayvansal üretim, su ürünleri, tarımsal sulama, tarımsal mekanizasyon, kontrollü örtü altı tarım, orman ve park bahçe ağaçlıkları ve çalıları fidan yetiştiriciliği gibi projelerde Ziraat Bankası tarafından kredi verileceği, iyi tarım uygulamaları, organik tarım ve arge konuları hariç diğer konularda işletme ve yatırım kredisinin de Tarım Kredi Kooperatifi tarafından verileceğini belirtti.

Üreticilere hayvansal üretim konularında azami 500.000 YTL, diğer üretim konularında ise azami 250.000 YTL’ye kadar kredi verileceğini ifade eden Demirden kredi vadelerinin işletme kredilerinde 18 ay, yatırım kredilerinde ise 5 yılı geçmemek üzere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından kendi uygulamaları esas alınarak belirleneceğini söyledi.

Özkan Olcay-Kenthaber-Bitlis/Ahlat
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 08:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?