22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Ahlat Hem'in yıl sonu sergileri

Ahlat İlçesi Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nce, ilçeye bağlı 4 köyde açılan biçki nakış kursları sonunda bayanların ürettikleri el emeği göz nuru eserleri sergilendi, kursiyerlere törenle sertifikaları verildi. 

Ahlat'a bağlı Kuşhane, Uludere, Otluyazı ve Alakır köylerinde düzenlenen sergi açılışlarına Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Nabi Binici, Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak, İlçe Emniyet Müdürü Levent Hasan Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, okul müdürleri ve davetlilerin katıldı. 

Köylerdeki 69 bayan kursiyerin sertifika dağıtım törenlerinde konuşan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, yaygın eğitim faaliyetlerinin önemli vurguladı. Avşar, açılan kurslarla halkın eğitim hizmetlerine ulaştırılmasında önemli bir boşluğun doldurulduğunu, bayanların meslek ve beceri edindirme faaliyetlerinin yanında bir takım kültürel konular hakkında da bilgiler edinip bilinçlendiğini belirtti. 

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdulcebbar Aybay ise konuşmalarında, 4 köyün yanı sıra ilçe merkezinde de makine nakışları, el nakışları, giyim, trikotaj ve kilim kursları açarak toplam olarak 193 bayanı eğittiklerini anlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 14:22:44
Güncelleme :23 Mayıs 2007 Çarşamba 14:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
galip elmastaş IP: 85.99.9.xxx Tarih : 29.05.2007 19:39:13
bu serginin fotoğraflarını gönderebilirmisiniz...