19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Ahlat kümbetleri maket oluyor...

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde bulunan Tarihi Selçuklu Kümbetleri, Ahlatlı bir ahşap ustası tarafından maketi yapılarak yerli ve yabancı turistlere hediyelik eşya olarak satılıyor.

İlçeye gelen her yerli ve yabancı turistlerin yanlarında götürebilecekleri hediyelik eşya talep etmeleri üzerine 1990 yılında hobi olarak kartondan kümbet maketi yapmaya başladığını anlatan Muzaffer Pirhasanoğlu, "Bu iş benim bayağı hoşuma gitti ve emeğimim karşılığını almaya başladım. Talep ve kalitede ısrar olunca bu kez de ahşap kaplamalı kümbet maketlerini yapıp hediyelik eşya olarak satmaya başladım" dedi.

Pirhasanoğlu, Ahlat İlçesi'nin 'Kümbetler Diyarı' olarak bilindiğini belirterek, "Kümbetleri maketlere taşıyarak ilçenin tanıtımına ve ilçede turistik eşya kategorisinde oldukça iddialı bir meslek dalı açtım. 10 cm'den 2 metreye kadar maket yapıyorum. Maketleri ebadına göre tanesini 25-500 milyon lira arasında satıyorum. İlçede yeni bir gelir kapısına ışık tutmayı hedefliyorum. Bu da Eyfer Kulesi'ne rakip olacak Ahlat Kümbetleri olacaktır" şeklinde konuştu.

iha-bitlis
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 14:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?