17
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Ahlat patetesi revaçta

Ahlat İlçe Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, patates fiyatlarının doyurucu olmamasına rağmen, Nevşehir ve Niğde patatesindeki hastalığın, Ahlat patatesine olan rağbeti arttırdığını belirterek, "Kar yağışı Ahlat patatesine kilo başına 40 bin lira değer kazandırarak çiftçinin yüzünü güldürken, stoklarda kayda değer patates kalmadı" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Necat Demirden, ’Patates Merkezi’ olarak nitelendirilen Nevşehir ve Niğde’de üreticiyi derinden sarsan kanserli tohum ve hastalığın üretim kaybına yol açtığını ve Ahlatlı çiftçilere de rahat satış yaptırdığını söyledi.

 Önceki yıl söküm döneminde, tonlarca patatesin kar altında kaldığını belirten Demirden, "Çiftçilerimiz büyük zarara uğramıştı. Bu yıl soğuk ve karlı havanın erken gelmesine rağmen, tarlada sökülmeyen patates kalmadı. Fiyatlar çiftçinin emeğinin karşılığı olmasa da elde satılmayan ürün kalmadı. Nevşehir’siz, Niğde’siz tek pazar olmak istemiyoruz. Aksine tatlı rekabet kaliteyi artırıyor. Bunun için rekabetin sürmesini istiyoruz. Kar yağmadan önce patates baş fiyatının tarlada kilosu 180 bin liraya iken, şimdi Ahlat patatesi kilo başına 40 bin lira değer kazanarak 220 bin liradan pazarlanıyor. Bölgede Ahlat patatesinin aşırı rağbet görmesi, ürünün erken bitmesine neden oldu" şeklinde konuştu.

ahlat
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 15:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?