24
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'a yeni sahil yolu

Ahlat'a yapılacak yeni sahil yolunun bu yıl hayata geçirilmesi düşünülüyor. Kaymakamlık, bu bölgede yer alacak yatırımcılar için de cazip projeleri olduğunu belirtiyor.

Özellikle Ahlat'ın Van Gölü'ne bulunan kıyı kesimlerinin değerlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje hakkında bilgi veren Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar Kaymakamlık ve Belediye olarak müşterek bir çalışma içinde olduklarını belirterek Ahlat'a yeni sahil yolu, dinlenme parkları, yürüyüş yolları ve vatandaşın gezip eğleneceği yerler yapılabilmesi için bir alt yapı hazırlama girişiminde bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

"87 hektarlık bir alanda imar uygulaması yapılacak, bunun akabinde de 20 metre genişliğinde bir sahil yolu projesi uygulamaya geçilecek. İmar uygulaması bu yaz bitirilirse, yazında yol için çalışmaya başlanması planlanıyor. Ahlat Yamlar mevkiinden başlanarak yaklaşık 6 km boyunca kızıldereye kadar bir yol projesi, yol ile göl arasında parklar yapılmak için ve sahilin yapılaşmasını önlemek amacıyla 50-60 metre genişliğinde bir yeşil kuşak oluşturulması düşünülüyor. Buralarda güne birlik turizm tesisi alanları ve yola ilave olarak kalıcı yataklı dediğimiz turizm tesisi alanları oluşturularak Ahlat'ta turizmin geliştirilmesi amacıyla arsa üretilmiş oluyor. Bu düzenlemeler yapıldıktan sonra yolunun kuzeyinde üst kısmında kalan bu oluşturulacak arsalar bundan sonra bu amaçla kullanılarak çay bahçesi, park, günü birlik tesis, otel, motel, pansiyon gibi yataklı tesisler yapılabilecek yani bundan sonra gidilip oraya bir bina dikilemeyecek, konut yapılamayacak. Proje kapsamında bulunan sahil yolu kaleye kadar geliyor, kale birinci derecede arkeolojik sit alanı olduğu için kalede hiçbir çalışma yapılmayacak, kalenin doğu kapısından 300 metre ilerisinde tekrar başlıyor yol ve kızıldereye kadar devam edecek"

Yapılacak bu sahil yolu projesiyle amaçlarının sahilin korunması, Ahlat'ın güzelleştirilmesi, turizme katkı sağlanması ve sahil kesimlerinin canlandırmaya yönelik bir proje olduğunu vurgulayarak bundan sonra işin Ahlatlı ve Bitlisli yatırımcılara, parası olan zengin vatandaşlara düştüğünü belirterek, alt yapı olarak hazırlayacakları bu sahil yolu projesinde zengin vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın buralara yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

Özkan Olcay-KENTHABER-BİTLİS/AHLAT
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 11:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?