18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ı sel bastı!

AHLAT'TA DOLU YAĞIŞI SELE NEDEN OLDU

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dolu yağışının ardından etkili olan sağanak yağış sele neden olurken, birçok iş yeri ve ev de zarar gördü.

Ahlat ilçesinde saat 14.30 sıralarında aniden bastıran dolu yerini şiddetli yağmura bırakırken, tıkanan menfezler su taşkınına neden oldu. Şehir merkezinde tıkanan menfezler çarşı merkezinde birçok iş yerini sular altında bırakırken, belediye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle olası bir felaket önlendi. Karayolu ağında ise tıkanan menfezler vatandaşların tepkisine neden oldu. Ahlat-Bitlis karayolu sel nedeniyle kısa süreli trafiğe kapanırken, ulaşım tek şeritten sağlandı. Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ve Ahlat Belediye Başkan Vekili Nurettin Gökbulak ise sel bölgesinde ayrı ayrı incelemelerde bulundu.

Kaymakam Bilal Şentürk, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, sel nedeniyle maddi zararın olduğunu, iş yeri ve meskenlerin zarar gördüğünü, hasar tespit çalışmalarına ise hemen başlanacağını vurguladı.

Belediye Başkan Vekili Nurettin Gökbulak ise, yaşanan sel felaketinden dolayı üzüntülerini dile getirirken, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu, maddi zararın boyutunun tespiti için de çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Öte yandan Ahlat Belediyesi'ne ait iş makineleri ve belediye personelleri seferber olurken, Kaymakam Şentürk ise Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait iş makineleri ile sel çalışmalarına destekte bulundu. Çalışmalar halen devam ederken, vatandaşlar ise kendi imkanları ile destek veriyor.

AHLAT'TA DOLU YAĞIŞI SELE NEDEN OLDU
AHLAT'TA DOLU YAĞIŞI SELE NEDEN OLDU
AHLAT'TA DOLU YAĞIŞI SELE NEDEN OLDU
AHLAT'TA DOLU YAĞIŞI SELE NEDEN OLDU
AHLAT'TA DOLU YAĞIŞI SELE NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 17:21:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 18:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?