20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ın sağlık sorunu bitmek bilmiyor

Hastane inşaat çalışmalarının uzun zaman alacağından yakınan ilçe halkı, önümüzdeki soğuk günlerde sorunların katlanarak artacağına dikkat çekti. Hizmetlerin Ahlat 2 No’lu Sağlık Ocağı’nda verildiğinden şikayet eden Emin Demir isimli vatandaş, "Hastanedeki bakım ve onarım çalışmaları, halk olarak bizleri perişan etmiştir. Röntgen çekmek için dahi, çevre il veya ilçelere gitmek zorunda kalıyoruz. Tahsis edilen bina dar ve hijyenik şartlara da uygun değil. Önümüz kış ve binanın kaloriferleri yok. Hastane çalışanlarının tüm özverili çalışması dahi yeterli gelmiyor. Biz muayene olup gideceğiz, ancak 24 saat burada nöbet tutarak insanlara hizmet verecek personellerin sağlığını kim koruyacak" diye konuştu.

Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rauf Akın İnanmış ise, istenilen düzeyde sağlık hizmeti verilmediğinin gerçek olduğunu belirterek, "Hastane gibi çalışamadığımız doğrudur. Ancak bakım ve onarım biter bitmez insanlara tam kapasiteyle hizmet vereceğiz. Bu durum halkı nasıl rahatsız ediyorsa, biz hastane çalışanlarını da o denli rahatsız etmektedir. Ancak depreme karşı güçlendirme inşaatı ile acil servis inşaatlarının bitmesiyle birlikte, bu sorunlar da ortadan kalkacaktır" açıklamasında bulundu.

Hastanenin depreme karşı güçlendirme inşaatını yapan müteahhit firma yetkilisi Servet Işık da, 20 kişilik inşaat ekibin gece gündüz demeden çalıştığını, sözleşme tarihinden bir gün önce hastaneyi teslim edeceklerini belirtirken, acil servis ek bina inşaatın da 70 gün içerisinde bitirileceği bildirildi.

iha-ahlat
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 16:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?