23
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ın sorunları masaya yatırıldı

İlki geçtiğimiz yıl yapılan Ahlat Forumu adlı toplantının ikincisi de geçtiğimiz gün Ahlat Öğretmenevinde yapıldı. Toplantıda, Ahlat'ın sorunları konuşulup çözüme kavuşturulması yönünde kararlar alındı.

Başkanlığını Ahlat kaymakam Ahmet Avşar’ın yaptığı toplantıya, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Resmi Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Ahlat’ın sorunlarının ve bir yıl içinde nelerin yapıldığının ele alındığı toplantıda, eğitimden sağlığa, ekonomiden turizme ve buna benzer konuları konuşulup çözüme kavuşturulması yönünde kararlar alındı.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Avşar toplantıyı yapmalarındaki amacın Ahlat’ta oluşan sorunları çözüme kavuşturmak, kalkınma ve gelişmeyi sağlamak, Ahlat için yapılması istenen faaliyetlerin görüşülmesi, iş programları ve hedefler dizisi oluşturularak Ahlat için en iyi olanın yapılması yönündeki temellerin atılması olduğunu ifade etti.

Yapılan toplantı daire amirlerinin bir yıl içinde yaptıkları faaliyetlerinin sunulması, oluşan sorunların dile getirilmesi, çözüm yollarının oluşturulması, ilçenin çıkarları için eksik görülen konular üzerinde fikirler yürütülerek çeşitli kararlar alındı. Yaklaşık 5 saat süren toplantı karşılıklı bilgi alış verişi, soru-cevap konuşmaları ve sorunlar ve hedefler üzerinde yapılan görüşmelerle son buldu.

Özkan Olcay-Kenthaber-Bitlis/Ahlat
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 10:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?