22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Ahlatlı bayanların sertifika sevinci

Ahlat ilçesinde, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKP) Sosyal Kalkınma Bileşeni kapsamında yürütülen 'Yöresel Kadın El Sanatlarını Geliştirme ve Değerlendirme Projesi (YÖKED) çerçevesinde eğitim gören 140 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


Proje merkezinde düzenlenen sertifika törenine, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat Belediye Başkan yardımcısı Erbil Akbaş'ın yanı sıra, kurum amirleri, projede görev alanlar yöneticileri ve kursiyerler katıldı. Kursiyerler, proje merkezinde bir yıl boyunca yapılan el sanatlarını sergilendi. El sanatları sergisi katılımcılardan tam not alırken, en çok ilgiyi ise el işi masa örtüleri çekti.


Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk sertifika töreninde yaptığı konuşmada, ilçede bayanların el sanatlarını değerlendirmeye yönelik olarak gerçekleştirilen projenin faydalı olduğunu ve amacına ulaştığını belirtti.

Yöresel el sanatlarının tanıtımı ve ürünlerin pazarlanması yönünde bundan sonraki süreçte devamlı olarak bayanların yanlarında olacaklarını kaydeden Şentürk; "Yapılan ürünlerin önce iç pazarda satılmasına dönük olarak özellikle ilçemizde yaz mevsiminde en çok ziyaret edilen yerlerin başında olan Ahlat Müzesi'nin yanında ve Abdurrahman Gazi'de seyyar satış stantları oluşturmayı düşünüyoruz. Sizlerde Sosyal Yardımlaşma Vakfı'mızdan istihdam projesi yapma şansınız olabilir. Ayrıca, ilçe merkezleri için kişi başına 10 bin YTL'ye kadar 1 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödenmek şartıyla kredi alma imkanınız var. Sizler de alacağınız kredilerle açacağınız iş yerlerinizde üretimi yaptığınız ürünleri satarak hem kazanç sağlamış olacaksınız, hem de ürünleri tanıtma açısında fırsat bulmuş olacaksınız" dedi.


Katılımcıları bilgilendiren proje koordinatörü Abdurrahman Pirhasanoğlu, projenin amacının ilçedeki yöresel el sanatlarını bir araya toplamak olduğunu söyledi. Bayanların toplum içerisindeki statülerini kuvvetlendirmenin önemine değinen Pirhasanoğlu: "Bayanlara ekonomik olarak ta belli değerler kazandırmak gerekiyor. 52 bin Euro bütçesi olan projemizde hedef grup olarak ilçemizin 10 mahallesinde yaşayan 15-55 yaş arası bayanlarımızı seçtik. Mahalleler, evler tek tek dolaşıldı. Bir çok noktalarda hem model ürünler hem de birebir diyaloglarla araştırmalar yapılarak projemize kayıtlar alındı. Böylece proje kapsamında 140 kursiyerlere el sanatlarına yönelik olarak geliştirme, değerlendirme ve pazarlama konularında 1 yıl boyunca çeşitli eğitimler verdik" şeklinde konuştu.
Bir yıllık kurs süresince başarılı olan 140 kursiyere sertifikaları Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk tarafından verilerek sertifika töreni sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?