22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'lı çiftçinin ilginç önlemi

Ahlat İlçesi Kırklar Mahallesi'nde oturan bir çiftçi, kilerine dadanan çocuklarla baş edemeyince, kapıya "Cin var burada girmeyin" yazınca bu sıkıntıdan kurtuldu. 

Mustafa Kurtoğlu isimli çiftçi, mahalle dışında bulunan kilerine dadanan çocukların içeriye girmesini engellemek için ilginç bir yöntem buldu. 

Kurtoğlu, erzak deposu olarak kullandığı ve mahallenin dışarısında bulunan kilerin kapısına "Cin var burada girmeyin" yazdı. Kilerin kapısındaki yazıyı gören çocukların kilere girmekte tereddüt ettiğini gözleyen Kurtoğlu, durumdan memnun olduğunu belirterek, "O günden bugüne çocuklar bir daha kilerden içeriye girmedi. Yöremiz gereği kışlık erzaklarımızı burada saklıyoruz. Bulgur, turşu, un, buğday, elma, peynir gibi tüm nafakamız burada saklı. Her seferinde çocuklar içeri girip erzaklarımızı karıştırıyordu. Yiyecekleri alan çocuklar içeride oynayıp erzakların üstünü ve kapıyı açık bırakıyordu. Böylece erzaklar soğuktan zarar görüyordu. Ben de önce kapıya 'Dikkat köpek var' yazdım. Ama kimse aldırmadı. Yaklaşık 2 yıldır kilerin kapısına 'Cin var burada girmeyin' yazdım. Çocuklar artık kilerin kapısını açmıyor. Silinen yazıyı ise her seferinde yeniden yazıyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 11:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?