3
Haziran
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Ahlatlı kadınlar dernek kurdu

Ahlat’ta Biraraya gelen kadınlar; Ahlat Kadını Bilgilendirme, Geliştirme, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma derneği kurdu. 21 kadının görev aldığı dernekte temel hedef kadını belli bazı konularda bilgilendirmek.

Dernek Başkanlığı'na getirilen Semra Çeker, amaçları ve derneğin çalışmalarıyla ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirdi. Çeker,  hedeflerinin; kadının sosyal ve ekonomik alanda gelişmesini sağlamak, kadını çeşitli konularda bilgilendirmek ve bu konularda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. 

“Amacımız genç kızların gençlik dönemlerinde meslek edinmelerini sağlamak, kadını sosyal ve kültürel alanda bilgilendirmek, yoksul ailelere sağlık, giyecek ve giyecek yardımı yapmak, çocukların eğitim ve öğretimi ile ilgili ihtiyaçlarına cevap vermek, fakir aileler ile ihtiyaç sahibi öğrenciler için kermesler düzenlemek, başarılı öğrencilere eğitimde katkıda bulunmak" diyen dernek başkanı Semra Çeker, bölgede yaygın olan el sanatlarını yaşatmanın da temel hedefleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Açıklamalarında, kadınların çocuk eğitimi konusunda bilgilendirme çalışmalarının başladığına da dikkat çeken Çeker, bunun için Ahlat Devlet Hastanesi ile işbirliğine geçerek çocuk uzmanı Dr. Mahya Sultan Tosun tarafından çocuk eğitimi ve anne sütünün önemi hakkında konferans ve toplantılara başlayacaklarını sözlerine ekledi. 
ÖZkan Olcay -Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 10:25:12
Güncelleme :29 Mayıs 2006 Pazartesi 10:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?