18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Ahlatlılar AB'nin Diyarbakır ilgisini eleştirdi

"Avrupa Birliği’nin yolu Diyarbakır’dan geçer" sözüne Ahlatlılar’dan tepki geldi. Ahlatlılar, "Türklerin Anadolu’ya girişlerinde önemli bir rol oynayan Ahlat, Diyarbakır’dan çok daha fazla ilgi görmeyi hak ediyor" dedi.

Ahlatlılar, "Yüz binlerce şehit vererek vatan yaptığımız bu kutsal toprakları farklı göstermeye, Avrupa Birliği üyeleri dahil, hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dediler.

Avrupa Topluluğu üyelerinin Diyarbakır’a gösterdiği ilgiyi eleştiren Ahlat’ın Kültürel Varlıklarını ve Tarihi Eserlerini Koruma ve Tanıtma Derneği üyeleri, konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Dünyanın en büyük anıtsal mezarlıklarından olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nda düzenlenen toplantıda Refa Gökbulak tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkler’in Anadolu’ya girişlerinde ve dolayısıyla Avrupa ile ilk temasta önemli bir rol oynayan Ahlat ve Bitlis, Avrupa Topluluğu’ndan gelen üyelerin ilgisini Diyarbakır’dan çok daha fazla hak ediyor. Kümbetleri, anıtsal mezarlıkları, camileri, kaleleri, köprüleri ve daha nice arkeolojik kalıntıları ile Anadolu’daki Türk mührü ve Türk tapusu olan Ahlat, Doğu Anadolu için hiçbir tartışmaya mahal bırakmıyor. Ahlat, bütün Doğu Anadolu’nun Türkü, Kürdü, Alevisi ve Çerkezi ile et-tırnak gibi vatan oluşunun ifadesidir."

Özkan Olcay
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 15:41:01
Güncelleme :31 Aralık 2004 Cuma 09:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?