27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ta 2008 faliyetleri değerlendirildi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri; 2008 yılındaki faaliyet, performans, verimlilik ve etkinliklerini değerlendirirken 2009 yılı hedeflerini belirledi. 

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda ,Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk başkanlığında yapılan toplantıya ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Kurum ve kuruluşlarının bir önceki yıl faaliyetlerinin değerlendirmesi, içinde bulundukları yılda ise hedeflerini belirtmek amacıyla yapılan toplantının açılış konuşmasını Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk yaptı. Şentürk, amaçlarının kamu kurum ve kuruluşlarının performans, verimlilik ve etkinliklerini değerlendirmek olduğunu belirterek, "Kamuda şeffaflığı, sunulan hizmetlerin ve personellerin ölçülebilirliğini sağlamak üzere böyle bir değerlendirme toplantısı yaptık. Burada kendimizi aynada göreceğiz. Yaptığımız etkinliklerin, faaliyetlerin verimli olup olmadığını, neler getirip getirmediğini ortaya koymuş olacağız. Bu toplantıda bir önceki yılla kıyaslama açısından bir avantajımız var. Kurumlar 2008 yılı hedeflerine ne derece ulaşabildikleri, hangi çalışmaları yürüttükleri, bunlar için ne kadar kamu kaynağı kullandıkları, 2009 yılı için neleri hedeflediklerini burada ortaya koyacaktır. Bu toplantılarla daha güzel bir Ahlat için çaba sarf ediyoruz. Toplantının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Açılış konuşmasının ardından kurum ve kuruluşlar 2008 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Asayişten, turizme, eğitimden, sosyal yardımlaşmaya, belediye faaliyetlerinden, tanıtıma, çevre temizliğinden, eğitime kadar tüm faaliyetler tek tek görüşüldü ve sorunlara çözüm yolları aranarak öneriler sunuldu. Her kurum kendi değerlendirmesi yaptıktan sonra, karşılıklı soru cevaplar bölümüne geçildi. Kurumlar yapacakları icraatlarında tıkanma noktasında geldiklerinde nasıl bir çözüm sergileyeceklerini katılımcılarla paylaştı. 
Katılımcılar ise dikkatle dinledikleri toplantıda sunum yapan yetkililere hazırladıkları sorularını, beklentilerini, öneri ve eleştirilerini sundu. Ardından 2009 yılı hedefleri belirlendi. 

Daha sonra Kaymakam Bilal Şentürk toplantı sonunda bir durum değerlendirmesi yaptı. Şentürk; kurumların sergiledikleri performans ve etkinliklerden memnuniyet duyduklarını belirterek; "Bu çalışmaların bütün hızıyla ve el birliği ile bundan sonra da sürmesini temenni ediyorum. Her şeyin başında eğitim geliyor. Eğitimin geliştirilmesi hususunda çalışmalarımız daha da hızlanması yönünde çalışmalar hızla devam edecek. Bu yıl ağaçlandırma çalışmalarındaki performansı memnuniyetle karşılıyorum. 

Çalışmalarımızın daha geniş kitleye yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar artacak. Kurum ve kuruluşların ağaçlandırma çalışmalarında daha aktif rol almasını bekliyoruz. İlçemizde sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam etmesini önemsiyoruz. Ahlat halkının artık turizmden ekmek yemesi lazım. Pansiyonculuğun geliştirtmesi için ivedilikle çalışmalar yapılmalı" dedi. 

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk toplantının ardından tüm katılımcılara teşekkür ederek, kurum ve kuruluşların 2009 yılı hedeflerine emin adımlarla yaklaşmalarını belirerek toplantının bittiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 14:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?