19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ta Abdullah Gül heyecanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Bitlis'e yapacağı ziyarette Ahlat ilçesini de programına alması ilçede sevinçle karşılandı.


Cumhurbaşkanı Gül'ün, Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıldönümü kutlamaları ve çeşitli açılış ile temel atma törenlerine katılmak üzere bölgeye geliyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Ahlat ilçesini de ziyaret programına alması ilçede sevinçle karşılandı. Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Cumhurbaşkanının ziyaretlerini son derece önemsediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül'ün 8 Ağustos Cumartesi günü kurtuluş törenleri için Bitlis'e geleceğini ve akabinde Ahlat ilçesini ziyaret edeceklerini kaydeden Kaymakam Şentürk, "Ahlat Anadolu'daki bin yıllık geçmişimizin temelinin atıldığı bir giriş kapısı olarak konumlanmış önemli bir yer.

Cumhurbaşkanımızın Ahlat'ı ziyaret etmesi tarihi tersine döndürmüş olacağız. Anadolu'daki tarihimiz içerisinde Çanakkale'nin, Söğüt'ün önemi yadsınamaz ancak, onlardan önce Ahlat vardı. Ahlat'tan giren atalarımız bu vatanı bize vatan yaptılar. Bugün Selçuklu Mezarlığı'nda yatan yüzlerce hatta binlerce şehidimiz bu toprakların bizim tapumuz olmasını sağlamıştır. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerini son derece önemsiyoruz. Bu ziyaretleri vesilesi ile Ahlat'ın geçmişteki tarihine ihtişamlı günlerine dönüşü adına önemli bir başlangıç olacağını değerlendiriyoruz" dedi.


Ahlatlı yaşlılar ise ilk kez bir Cumhurbaşkanını ağırlamanın heyecanını yaşadıkları kaydettiler. Yaşlılar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü mutlaka karşılamaya gideceklerini ifade ettiler. Ahlat'ta tarihi yerlerini gezecek olan Cumhurbaşkanı Gül aynı gün ilçede ayrılacak

İha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 12:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?