31
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ta etik haftası etkinlikleri

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Şehit Sümmani Görgen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) tarafından düzenlenen programla "Etik Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Programa, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Edip Akyol, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, okulun sosyal bilgiler öğretmeni Tayyar Aytekin yaptı.

Aytekin, ülke kültürüne kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu 'Etik' teriminin son yıllarda ülkemizde önem kazandığını belirtti. Etik kavramının kuralları mantıklı olarak yorumlamayı çalıştığını, ahlakın üzerine yeniden düşünme olarak tanımladığını anlatan Tayyar Aytekin, "Etik olarak kabul edilen kurallar ve davranışlar toplumun tamamına yayılması gerekir. Burada bizlere düşen görev de gençlerimizin, toplumun etik değerlerini koruyarak toplumdan topluma taşımasını sağlamaktır. Tabi bu değerleri benimseyip gelecek kuşaklara aktarmakta, sahip oldukları dil ve aldıkları eğitimle mümkündür. Ülkemiz açısından düşündüğümüzde içine düştüğümüz durum hiç de iç açıcı değildir. Yapılan eğitim çalışmalarının yabancı dille yapma çabaları, kendi anadilinde eğitim yapanların yadırgandığı bir düzeye gelmiş bulunuyoruz. Etik değerlere özen gösterilen ülkelerde hiç kimse kendi anadilinden bu derece vazgeçmiş gözükmüyor. Üstelik hem kendi diline hem de başkalarının anadiline saygıyı önemli bir etik değer sayıyor. Bizler de, anadilimiz Türkçeye sahip çıkalım ki kültürel ve ahlaki değerlerimizi daha iyi koruma imkanı bulalım" dedi.
Konuşmadan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, birinci sınıf öğrencileri tarafından yapılan dans gösterileri ilgiyle izlendi. Ardından, okulun öğrencileri tarafından çizilen resimlerle etik günü hikayeleri slayt gösterileriyle anlatıldı. Daha sonra okulun öğrencileri tarafından oynanan "Türkçem Eyvah" isimli tiyatro oyunu ile dilimizin günlük hayatta daha çok kullanılmasının önemi vurgulandı. Program öğrenciler tarafından söylenen birbirinden türkülerle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 13:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?