15
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ta kaçak elektrik kullanımı

Ahlat İlçe Kaymakamı Ahmet Avşar, elektrik kaçağının yasalara göre hırsızlık, dinen de haram olduğunu söyledi. 

Ahlat Öğretmenevi'nde, Kaymakam Ahmet Avşar'ın başkanlığında, daire amirleri ve muhtarların katılımıyla 2006 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda kurum amirlerine bilgi veren TEDAŞ Ahlat Şefi Metin Uzunpolat, ilçede yaklaşık 15 gündür yaşanan elektrik probleminin kaçak kullanımdan kaynaklandığını belirterek, bu konuda köy ve mahalle muhtarlarından yardım talebinde bulundu. 

Uzunpolat, "İlçe merkezinde kaçak kullanımı az, ancak köylerimizde oldukça fazla. Kaçak elektrik en fazla saat 22.00 ile 06.00 arası kullanılıyor. Bu durumda denetim yapmamız imkansız. Bu sebeple muhtarların bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi. 

Kaymakam Avşar ise, ilçedeki elektrik kaçaklarının fazla olduğunu söyledi. Kaçak kullanım nedeniyle elektrikte voltaj düşüklüğü olduğunu aktaran Avşar, "Bu durumda belediyeye ait içme suyu şebekesine ait motorlar çalıştırılamıyor. Motorlar çalışmayınca da doğal olarak ilçeye su verilemiyor. Durum böyle olunca hem kaçak kullanan, hem de kullanmayan olumsuz yönde etkileniyor. Kesinlikle elektrik kaçağı yasalarımıza göre hırsızlık, dinimize göre haramdır. Bu durum vatandaşlarımız tarafından da böyle bilinmelidir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 18:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meteuzunpolat IP: 88.241.163.xxx Tarih : 19.02.2007 16:37:47
ahlat tedaş müdürü metin uzunpolatı çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz ilçemize yaptıkları alt yapı hizmetlerinden dolayı teşekkkür ederiz oglu mete uzunpolat