22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ta KÖYDES çalışmaları

Ahlat İlçe Kaymakamı Ahmet Avşar, KÖYDES Projesi kapsamında Ahlat'ta başarılı çalışmalar yapıldığını belirterek, 2007 yılı sonu itibariyle bu başarının yüzde 100 olacağını söyledi. 

Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2007 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı. 

Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri ve köy muhtarları katıldı. 

2006 yılı faaliyet raporunun incelendiği ve köylerde yapılan yatırımların görüşüldüğü toplantıda 2007 KÖY-DES yatırımları da ele alındı. Toplantıda KÖYDES kapsamındaki çalışmalarda ilçenin bölgede en başarılı yerlerden biri olduğunu anlatan Kaymakam Ahmet Avşar, "KÖYDES kapsamında Bitlis'e 25 milyon YTL, Ahlat'a ise 2 milyon 50 bin YTL bir ödenek ayrıldı. Ayrılan bu ödenek ile köylerde yolarlın yapılması ve ve içme suyu sağlamak amacıyla kullanılacak. İlçemiz için ayrılan bu kaynakla 9 köyümüzde asfaltlama ve içme suyu iyileştirme çalışmaları yapılacak. 2006 yılı yatırım programıyla birliğimizin yaptığı çalışmalar sonucu köylerdeki içme suyu sorunumuz bitti. 2007 yılı yatırım programı ile eksik kalan köy yollarının asfaltlama çalışmalarını tamamlayıp KÖYDES kapsamında yüzde 100 başarı sağlamayı planlıyoruz" dedi. 

Avşar, ilçenin Kırklar mahallesinde mahalle halkı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği işbirliğinde 16 derslikli yeni bir ilköğretim okulunun yapılması için arsa alınması konusunda karar alındığını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 13:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?