22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Ahlat'ta turizm faaliyetleri

Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, ilçenin çok iyi tanıtılması gerektiğini, turizmin gelişmesinin ise ancak ortak bir çaba ile olacağını söyledi.


Gazetecilere makamında açıklamada bulunan Şentürk, Ahlat'ın tarihi ve doğal potansiyeli açısından önemli bir yer olduğunu vurgulayarak bu güzelliklerin çok iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

Şentürk, bu zenginlik ve potansiyelin mutlak suretiyle çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek "Bunun için ilçedeki tarihi mekanların öncelikle ilçe halkına iyi anlatılması ve tanıtılması gerekiyor. İlçe halkının eserler hakkında çok iyi bilgisi olması lazım ki dışarıdan gelenlere de iyi tanıtılsın. İlçenin turizme kazandırılması ve daha iyi tanıtılması için tüm kaynaklardan yararlanılmalı. Ayrıca iyi bir tanıtım organizasyonu gerçekleştirilmesi gerekiyor. İlçeye dışarıdan gelenlerin bir iki esere gezdikten sonra ilçeyi terk etmemesini sağlamalıyız. Tarihi eserler tüm ayrıntılarıyla anlatılmalı ki ilgi görsün. Mesela Tarihi Selçuklu Mezarlığının niçin dünyanın en büyük İslam mezarlığı olduğu, kümbetlerin niçin yapıldığı ve niçin bu tarzda yapıldıkları anlatılmalıdır" dedi.


Şentürk ayrıca tarihi eserlerin dahi iyi tanıtılması ve turizme kazandırılması için kaymakamlık olarak çalışmalara başladıklarını, bu konuda sivil toplum temsilcileri ve kurum amirleri ile birlikte ilçe turizmini kalkındırmak için ortak bir eylem planı hazırlanacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 12:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?