18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Asılsız ihbarlar azalıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Özel İdare Müdürlüğü ile Sağlık Grup Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü program ile kapalı köy yollarını açtırmak için yapılan asılsız ihbar sayısının düştüğü bildirildi.

Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Zübeyir Ergezen, yapılan asılsız ihbarların önüne geçmek için Sağlık Gurup Başkanlığı'ndan almış oldukları hasta envanterleri sayesinde hangi köyde kaç hasta olduğunu bildiklerini söyledi. Kış aylarında yollarının bir an önce açılmasını isteyen köylülerin asılsız doğum ihbarları yaptığını söyleyen Ergezen:
"Sağlık Gurup Başkanlığı'nın gebe takip programı bizlere çok faydalı oluyor. Hangi köyde kaç tane doğum hastası var, tahminen hangi hafta veya hangi gün doğum yapabilecekleri önceden tespit edilmiş durumda. Biz de gelebilecek yalan ihbarlara karşı elimizdeki verilere bakarak, asılsız ihbarları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Yol kapandığı zaman öncelikli olarak buralardan gelen ihbarlara acil önem veriyoruz. Bu bağlamda aldığımız gerçek ihbarlar ile de o köylerin yollarını hemen açtık" dedi

Ergezen, zaten her ne pahasına olursa olsun kapalı köy yollarını belirli programlar çerçevesinde açtıklarını söyledi. Yol açma çalışmalarında genel anlamda bir aksama olmadığını da vurgulayan Ergezen, "Hasta tespiti, hizmetin daha verimli olması bakımından bizim için çok önemli. En azından programımız aksamıyor. Şu an itibariyle kayıtlara göre, ilçemize bağlı 26 köyde 9 doğum, 13 diyaliz hastasının dışında, ameliyat veya sürekli tedavisi gereken 42 hasta var. Bunların hangi köyde olduğu, doğum ve diyaliz ve diğer tedavi günlerini önceden biliyoruz. Bunların dışında tabii ki aciliyet gerektiren vakalarını da asla ihmal etmiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 10:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?