20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Aynalı sazan ilgisi

Bitlis'in Ahlat İlçesi Ovakışla Beldesi'nde bulunan Nazik Gölü'nde avlanan ve kilosu 2 TL'den satılan aynalı sazan balığı, Ramazan ayında kırmızı etten kaçınanlar ile dar gelirli vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. 

Özellikle bu sene Ramazan ayına aynalı sazan bereketi ile başlayan balıkçılar, sofralarını zenginleştirmek isteyen dar gelirli vatandaşlar için alternatif beyaz et sunuyor. Balıkçılar Nazik Gölü'nde avladıkları aynalı sazan balığını şehir merkezine araçları ile getirerek günlük ve taze satmaya özen gösterdiklerini belirtiyor. 

Kasalara doldurdukları balıklar şehir merkezinde kilosunu 2 YTL den satılıyor. Satışa sundukları balıkların taze ve günlük olduğunu belirten balıkçı Mehmet Uğur, "Havaların sıcak olması ve Ramazana denk gelmesi nedeniyle balık satışları istenilen seviyede olmasa bile, yine de aynalı sazan lezzetini bilen müşterilerin ilgisini bizi memnun ediyor. 

Özellikle Ramazan ayında ağır yemekten kaçınan vatandaşlarımız balığa daha çok yöneliyor. Kırmızı et, çok pahalı. Balık, kırmızı ete göre çok daha ucuz olduğu için özelikle dar gelirli vatandaşlar tarafından da tercih ediliyor. Bu ilginin, ramazanın ardından daha da artmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?