23
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Bakanlar Kurulu yüksekokula evet dedi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak açılması planlanan 4 Yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nun kurulması Ahlat'ta sevinçle karşılandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Resmi Gazete'nin 07 Temmuz 2005 gün ve 25868 sayılı nüshasında yayımlanan kararla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Ahlat Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kurulmasına karar verildiğini belirterek açılacak okulun ilçe ekonomisine katkısının büyük olacağını söyledi.

Bundan 3 ay önce Ahlat'ta açılması düşünülen 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulunun kurulması kararının YÖK'ten çıktığını ve yüksek okulun Bakanlar Kurulu Kararı'nın beklediğini ifade eden Ahlat Kaymakamı Avşar şöyle konuştu: 

"Ahlat'ta açılması düşünülen yüksek okulun alınan Bakanlar Kurulu kararı ile evrak üzerindeki prosedürü tamamlanmış oldu. Bundan sonraki aşamaları Maliye Bakanlığı tarafından kadrolarının tahsis edilmesi, okula bir bina tahsis edilmesi. Bu sene geç kalındı. Üniversite sınavı yapıldı, tercih formları bastırıldığı için, formlara koyulmadı okul. 2006 yılı üniversiteye giriş formlarına da tercih edilmek üzere konduğu takdirde 2006 eylül veya ekim aylarında fiilen eğitime başlayacak."

Açılması düşünülen 4 yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği binası için değişik alternatiflerin olduğunu da vurgulayan Avşar, açılacak okulun turizm ve otelcilik okulu olduğu için uygulamalı bir okul olacağını bunun için Ahlat'ta bulunan Vilayetler Hizmet Birliği Sosyal Tesisleri ile mülkiyeti İlçe Özel İdaresi ve Belediyeye ait Selçuklu Oteli'nin açılacak okul için uygulamalı tesisler olarak verileceğini belirtti.

Eğitim binası için yeni bir binanın yapılacağının da altını çizen Avşar,  yapılacak binanın yetişmemesi durumunda ilçede şu anda mevcut bulunan yüksek okul binasının ve hala yapım aşamasında olan kültür merkezi binasının kullanılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Özkan OLCAY / Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 15:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?