27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Belediyeden ağaçlandırma çalışması

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, ilçenin iklimine uygun bir botanik bahçe oluşturmayı düşündüklerini söyledi.


Ahlat Belediyesi tarafından ilçenin umuma açık yerlerine dikilmesi için temin edilen bin adet fidan belediye kademe amirliğinde kurumlara dağıtıldı. Fidan dağıtımı ve ekimi için belediye kademe amirliğinde bir araya gelen İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Emniyet Müdürü M.Sait Çoban, kamu kurum amirleri ve çalışanları ile belediye personeli ağaçlandırma çalışmalarına katıldı.

Dikilecek ağaçların kurumlara dağıtılmasının ardından, belirlenen alanlarda dikimi yapıldı.
Ağaçlandırma çalışmaları hakkında gazetecilere bilgiler veren Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, amaçlarının tarihi ve doğal güzellikleriyle zengin Ahlat'ı yeşillendirerek çehresini daha güzel bir hale getirmek olduğunu söyledi. Başkan Çoban:
"Bizler baharı renkli yaşamak istiyoruz. Bahardan istifade etmek istiyoruz. Onun için bu yılki ağaçlandırma çalışmalarımızı Manisa'dan aldığımız renkli ve değişik ağaç türleriyle başlattık. Manisa'da bulunan değerli bir hemşerimizin destekleriyle temin ettiğimiz ve ilçemizin iklimine uygun olduğu ziraatçılarımız tarafından tespit edilen değişik türlerde bin adet fidan daire amirlerimiz ve çalışanlarının katılımıyla şehir giriş ve çıkışları, yol refüjleri ile parklarımıza dikimleri yapıldı.

Bizim diğer bir projemizde Ahlat'ın iklimine uygun burada bir botanik bahçe oluşturmaktır. Bu botanik bahçenin oluşumu içinde buradaki bitki türlerini ve dışardan buraya uyum sağlayacak bitki türlerini tespit etmeye çalışacağız. Bu proje Ahlatımıza turizm açısından çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. Belediye olarak insanımızın huzuru ve rahatı için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız" dedi.
Öte yandan, ağaçlandırma çalışmalarında, akasya türleri, tespih ağacı, süs eriği, şeftalisi, elma ve oya ağacı türlerindeki toplam bin adet fidanın dikildiği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 11:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?