24
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

'Bir Dikili Ağaca' bin teşekkür

Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat Belediyesi tarafından organize edilen “Ahlat’ta dikili bir ağacım var” kampanyasına destek veren başta Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’e, Bitlis Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu’na, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar’a, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez’e, Resmi Kurum Amirlerine, Sivil Toplum Örgütlerine, Esnaf ve Basın Mensuplarına, plaket, takdir ve teşekkür belgeleri verildi.

Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat Belediyesi tarafından Öğretmenevi’nde önceki akşam kampanyaya destek verenlere canlı müzik eşliğinde yemek verilerek ödül programı düzenlendi. Düzenlenen programa Bitlis Valisi M.Asım Hacumustafaoğlu, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Adilcevaz Kaymakamı Ömer Faruk Coşkun, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Bitlis İl Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, Resmi Kurum Amirleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, ilçe çapında ağaçlandırma çalışmalarına destek verenlere bütün herkese teşekkür ederek şöyle konuştu; “ Ağaçlandırma insan eliyle orman oluşturmaktır. Bu kapsamda İl Valiliğimizin, Ahlat Kaymakamlığımızın ve Ahlat Belediyesinin çalışmaları sonucu ilçemizin belirli yerleri ve Vali Uğur Boran Kuş Cenneti’nde ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Bu yılda bu amaçla bir kampanya oluşturduk ve bütün ilçe halkı olarak bir ağaçlandırma kampanyası başlattık ve kampanyada olumlu sonuç vererek bir buçuk metre boyunda 3 ağaç dikimi yaptık” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Bitlis Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu şöyle konuştu:

“Sevgili Ahlat’lılar Bitlis’te 2 yıldır güzel bir ağaçlandırma kampanyası başlattık. Geçen yıl sadece Bitlis’te 1 milyon ağaç diktik. Bitlis’ten sonra Ahlat’ta çok güzel çalışmalar yapıldı. Geçen sene Ahlat Kaymakamlığı’nın girişimleriyle 100 bine yakın ağaç dikildi. Bu yılda tüm Ahlat’lıların katılıyla güzel bir çalışma sergilendi. Ahlat’ın iklimi fidan yetiştiriciliğine müsait olduğu için burada en yakın zamanda fidan yetiştirme alanları yapacağız. Burada yapılan ağaçlandırma çalışmaları Ahlat’ın görünümünü de çok güzelleştirecektir. Ben sizleri gerçekten kutluyorum, bu ağaçlandırma çalışmaları her yere örnek olması gerek bir çalışma. Bu çalışmalarda emeği geçen Bayındırlık Bakanımız Zeki Ergezen’e, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar’a, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez’e, tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum”

Özkan Olcay-Kenthaber/Ahlat
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 11:17:12
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 12:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?