16
Mayıs
2024
Perşembe
AHLAT - BİTLİS

Bisiklet tamircilerinin yüzü gülüyor

Ahlat ilçesinde kış mevsiminde iş yerleri kapalı kalan bisiklet tamircilerinin, baharın gelmesiyle birlikte yüzleri gülmeye başladı. Bisikletini alan çocuklar tamircinin önünde kuyruklar oluşturmaya başladı. 

Uzun bir kış mevsiminin ardından evlerinin bodrum katında bisikletlerini saklayan çocuklar, baharın gelmesiyle birlikte bisiklet tamircilerin önünde kuyruk oluşturmaya başladı. İlçede 6 yıldır bisiklet tamirciliği yapan Deniz Balaman isimli usta, kış aylarında dükkanını dahi açmadığını, siftah bile edemeden evine gittiği günler olduğunu belirtti. Ancak karların kalkıp, havaların ısınmasıyla birlikte işlerinin yeniden açıldığını, iş yerine en çok çocukların geldiğini anlatan Balaman, "Müşteriler bisikletlerinin tamiri için dükkan önünde adeta kuyruğa girdi. Gelen arızalar genelde lastik tamiri, gevşeyen cıvataların sıkıştırılması, lastiklere hava vurulması ve pedal tamiri gibi rutin arızalar. Çocuklar bisikletlerinin tamiri ardından sevinçleri, evlerine doğru pedal çevirmeleri görülmeye değer. Fakat küçük çocukların bisiklete binmelerinde mutlaka ailelerin kontrol etmesi gerekir. Ailelerin çocuklarının bisikletiyle ne yaptığını takip etmemesi, sonucunda üzücü kazalara sebep olabiliyor" dedi. 

Bu arada, çocuk bisikletinde hafif bisikletlerin tercih edilmesini tavsiye eden bisiklet ustası Balaman, rutin arızalar için 50 YKr-1 YTL arasında ücret aldığını, günde 30 ile 35 arasında bisiklet tamiri yaptığını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 14:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?