18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Bitlis: Ahlat bastonuna pazar aranıyor

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde, üretimi yapılan bastonlar için pazar aranıyor.Ahlatlı ustalar, ilçede bastonculuğun Cumhuriyet’le yaşıt olduğunu, bu sanat dalının pazar sıkıntısı yüzünden yok olma ile karşı karşıya kaldığını belirttiler.

Yaz mevsiminde çok miktarda siparişler alan Ahlatlı baston ustaları, kış mevsiminin kendilerini ve mesleklerini sekteye uğrattığını söylediler. Bir bastonun yaklaşık 4 günde hazırlandığını söyleyen Hamdi Karakuzu isimli baston ustası, bastonların tanesinin 20 ile 750 milyon lira arasında satıldığını kaydetti. Ceviz, dut ağacı veya manda boynuzundan imal ettikleri bastonları çeşitli motiflerle süslediklerini ifade eden Karakuzu, "El emeği, göz nuru eserlerimize dünyanın bir çok ülkesinden talipli çıkmaktadır. Özellikle Fransa ve Almanya, Türk -Osmanlı motif işlemeli bastonlara ilgi gösteriyorlar. Yaz aylarında özel siparişler almaktayız. Ancak kış mevsimin gelmesiyle birlikte ilçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük düşüş oldu. Tek bir baston satmadan dükkanlarımızı kapatıyoruz. Bu yüzden yetkililerin acilen bizlere pazar bulmasını bekliyoruz" dedi.

BİTLİS-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 14:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT DENIZELI IP: 81.213.164.xxx Tarih : 22.03.2005 16:40:31
BOYLE BIR HABERI OKUMAK COK GUZEL. ACABA BASTON TEDARIK ETMEK ICIN TEMAS KURABILECEGIMIZ BIR ADRES VARMIDIR ? SAYGILARIMLA , MURAT DENIZELI denizeli@superonline.com