19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Bitlis-Ahlat: Halk Eğitim Merkezi'ne 21 adet bilgisayar

İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde Bilgisayar Teknolojisi sınıfı açıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Ahmet Avşar, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü ile İlçe Milli Eğitim Müdürü, daire amirleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Düzenlenmesi, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılarak, halkın istifadesine sunulan teknoloji sınıfının açılışı sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, bir konuşma yaptı.

Yurttaş,  Bilgi çağını yaşıyan günümüzde, teknolojiyi takip edemeyen toplumların çağı yakalamalarının ve Atatürk'ün gösterdiği hedef olan müreffeh ülkeler düzeyine ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Çağın en önemli teknolojik gelişmelerinden birisinin bilgisayar kullanımı olduğunu anlatan Yurttaş, "Bilgisayar nasıl çok önemli bir buluş ise, bilgisayar kullanımıda bilgiye ulaşmada o kadar önemli bir donanımdır" dedi.

Yurttaş, şöyle devam etti:

"İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necat Aydoğan'ın gayretleri ve girişimleri ile sevgili hemşehrimiz Faruk Ergezen, İdris Eminoğlu ve iş adamı Nuri Dağdan'ın destekleriyle Halk Eğitimi Merkezi Teknoloji Sınıfı yeniden düzenlendi. Bilgisayar teknolojisi ile tanışmak ya da mevcut bilgilerini geliştirmek isteyenlere yönelik kursların daha güzel bir ortamda yapılabilmesi için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nce İlçeye gönderilen 34 Adet bilgisayardan, 21 tanesi bu sınıf için kullanıldı. Dersliğin tefrişi, tarayıcı, yazıcı ve klima için de 10 milyar lira harcanarak bu hale getirildi. Huzurlarınızda bu çalışmalar esnasında desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakam'ıma, Sayın Faruk Ergezen'e, Sayın İdris Eminoğlu'na, saygıdeğer Dağdan ailesine ve hizmette hep en güzeli arayan hizmet etmekten yorulmayan sevgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necat Aydoğan'a çok teşekkür ediyorum"

ÖZKAN OLCAY/KENTHABER-BİTLİS/AHLAT
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 14:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
döne acar IP: 88.224.134.xxx Tarih : 7.09.2007 20:47:14

sayın müdürüm sizinle hataydaki fuarda tanışmıştık bitlise hiç gitmediğim halde sayenizde ahlatı her yönüyle biliyorum hataydan kucak dolusu sevgiler dergilerinizi aldım tarihi zenginlikleriyle ahlat harikalar diyarı