17
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Bitlis-Ahlat: Temiz bir Ahlat için önce yürüdüler sonra çöp topladılar

Ahlat'ta, bir süredir yapılması düşünülen temizlik kampanyası geçen hafta Cuma günü başladı.Temizlik kampanyasına Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yanı sıra ilçedeki tüm okullar katıldı.

Çok Programlı Lise öğretmen ve öğrencilerinin başını çektiği temizlik kampanyası yürüyüşüne Belediye Başkan Vekili Erbil AKBAŞ, Milli Eğitim Müdürü İsmail YURTTAŞ ve çok sayıda daire amirini katıldı.

 Abdurrahman Gazi yol ayrımından başlayan yürüyüş öğrencilerin taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla dikkat çekti.Temiz bir yaşam ve temiz bir çevre için yazılan pankartlar ve hep bir ağızdan söylenen sözler ilçe halkının da beğenisini topladı.

Yürüyüş esnasında tüm ilçe okullarının öğrenci ve öğretmenlerinin de katılımıyla yapılan temizlik kampanyasında bütün öğretmen ve öğrenciler ellerine taktıkları eldivenlerle etrafta bulunan çöpleri topladı. Temizlik kampanyasına öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Belediye Başkan Vekili, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Daire Amirleri ve tüm ilçe halkının da katıldı. 

Kampanya da ilçe esnafımızın da kampanyaya destek vererek dükkanlarının önünü temizlemeleri gözlerden kaçmadı. Yapılan bu uygulama tüm ilçe halkını oldukça mutlu etti ve takdirle karşılandı. Bizlerde Ahlat basını olarak yapılan bu faaliyetlerin çok güzel olduğunu ve bu tür etkinliklerin yılın bir günü değil de, yıl boyunca aralıklarla yapılmasını istiyor, halkımızın da bu konuda duyarlı davranmalarını bekliyoruz.

ÖZKAN OLCAY/KENTHABER-AHLAT-BİTLİS
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 10:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?