19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Bitlis:Ahlat kapalı halı sahaya kavuşuyor


İlçemizde kapalı saha yapımı için çalışmalar başladı. Kapalı halı sahanın yapımına başlayan Erhan AKARSU yaptığı açıklamada, ilçede iklim koşullarına uygun bir sahanın ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi. “Yıllardan beri futbolun içindeyim. İlçedeki mevcut açık halı sahanın işletmeciliğini de yapıyorum. Ancak ilçemizin mevsim şartları göz önüne alındığında kapalı bir sahaya ihtiyaç duyulduğunu gördüm. 4 bin 400 metrekarelik alanda yapılacak olan sahada. Bir kafeterya, 14 adet duş kabini, 4 soyunma odası ve oto yıkama yeri de inşa edilecek.” 

AKARSU, ilçede bulunan açık sahada en fazla 5 ay süreyle futbol oynanabildi-ğini ifade ederek, yılın diğer aylarında ise futbol severlerin sırf halı sahada futbol oynamak için Tatvan ilçesi’ne gitmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Halı saha için Tatvan’ a gidip gelmenin maddi sıkıntılarada neden olduğunu belirten AKARSU “ayrıca bu gidişler büyük bir risk taşıyordu. Çünkü kış şartlarında futbol oynamak için 80 kilometre yol gidip gelmek zorunda kalıyorduk” dedi. Yapılacak olan halı sahanın 45 gün içinde bitirileceğini bildiren AKARSU, Ahlat’ta bir ilk gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.




ÖZKAN OLCAY AHLAT/BİTLİS
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?