20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Bitlis:Ahlat Kültür Vakfı şirketleşiyor

AKEV yönetim kurulu, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar ile sivil toplum örgüt temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, AKEV çatısı altında ortak şirket kurulması ele alındı. Açılış konuşmasını yapan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, AKEV’in projesine destek verdiğini, ilçenin her alanda kalkınması için sivil toplum örgütlerinin biraraya gelerek, bu konuda gereken adımları bir an önce atması gerektiğini söyledi

. AKEV Başkanı ve emekli Yargıtay üyesi Ahmet Köksal da, amaçlarının öncelikle ilçe halkına eğitim ve kültürel alanda olduğu gibi ekonomik açıdan da güçlenmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.


Vakıf Başkanı Köksal da konuşmasında, "İlçenin turizm ve madencilik alanında çok büyük bir potansiyeli mevcut. Ancak potansiyelin yeterince değerlendirilmediği anlaşılmıştır. Bu amaçla sivil toplum örgütleri, belediyeler ve AKEV’in katılımıyla ortak şirket kurarak, hem istihdamı artıracağız, hem de eğitimde en iyi hedefe ulaşacağız" dedi. Toplantıya Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Ovakışla Belde Belediye Başkanı Naif Yıldızlı, mahalle ve köy muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 12:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?