17
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Bitlis-Ahlat'ta şehide hazin tören

Tunceli'nin Hozat İlçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Er Nazmi YILDIZLI yapılan askeri törenle toprağa verildi.

1982 Ahlat doğumlu ve orta okul mezunu olan 1983/2 tertip olarak askere giden Nazmi YILDIZLI 21 Mayıs 2004 tarihinde Tunceli?nin Hozat ilçesi kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.

Şehit P.Er Nazmi YILDIZLI'nın cenaze törenine, Bitlis Vali Yardımcısı Hakan KILINÇKAYA, Bitlis Emniyet Müdürü M.Salih KESMEZ, Tatvan Tugay Komutanı Tuğgenaral İbrahim ONBAY, İlçemiz Kaymakamı Ahmet AVŞAR, İl Müftüsü Halil ARIK, İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Hakan ESEN çok sayıda askeri personel, daire amirleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ahlat Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Hakan ESEN;  "Askerlik görevini Tunceli'de yaptığı sırada Hozat kırsalında iç güvenlik harekatını sürdürürken şehit olan P.Er Nazmi YILDIZLI'ya son görevimizi yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Milletimizin kahraman genç evladı sen bölge halkının huzur ve güvenliğini sağlamak, halka yardım etmek ve terör örgütleriyle mücadele üzere aldığın görevi iyi bir şekilde yaparken şehitlik mertebesine ulaştın. Şehitlik mertebesi her Türk evladının ulaşmayı çok arzuladığı en büyük rütbe olup ne mutlu sanaki bu onura kavuştun. Aziz şehidim sen şimdi Munzur dağlarında bir dağ, Bingöl yaylalarında bir bahçesin, sen şimdi Ağrı Dağında bulutların göz yaşlarında bir şelale, Süphanda olmayan bir çiçeksin sen şimdi karanlıkların ışığı, gecelerin sabahısın, sen rahat uyu bu kutsal mücadeleyi bıraktığın yerden aynı azim ve kararlılıkla son terörist etkisiz hale geti-rilinceye kadar sürdüreceğimize emin olabilirsin. Siz silah arkadaşlarımızın vefakar ve değerli aileleri hepimizi derin kedere boğan bu olay nedeniyle acınızı yürekten paylaşıyorum. Bu vesileyle aziz şehidimizi ve şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anarken, kendilerine tanrıdan rahmet ,hepinize sabır ve baş sağlığı diliyorum" dedi.

Daha sonra İlçe Müftümüz H.Mustafa KILINÇ'ın cenaze namazını kıldırdıktan sonra Şehit P.Er Nazmi YILDIZLI son yolculuğuna uğurlandı.

ÖZKAN OLCAY/KENTHABER-BİTLİS/AHLAT
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 11:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?