20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Buzağı yarışmasında renkli görüntüler

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 24-25 Ağustos 2008 tarihlerinde kutlanan '18. Ahlat Kültür Haftası', etkinlikleri kapsamında düzenlen buzağı yarışması renkli görüntülere sahne oldu.


Etkinlik kapsamında şehir merkezinde vatandaş ve ilçe idarecileri kol kola girerek halay çekildikten sonra Ahlat Ziraat Odası (AHZO) tarafından düzenlenen buzağı güzellik yarışması başladı. AHZO önünde düzenlenen buzağı yarışması, dişi ve erkek olmak üzere 2 kategoride yapıldı.

Yarışmaya 0-5 aylık toplam 15 buzağı katıldı. Buzağı sahipleri yarışmada dereceye girebilmek için çeşitli yollar denedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren yarışmacılar heyecanla buzağılarını alanda bekletti. Kimi buzağısını çeşitli boncuklarla süslerken, kimisi ise nazar boncuğu taktı. Bazı vatandaşların buzağılarının altına Türk Bayrağı amblemli süsler takması dikkatleri çekti.

Çocuklar ise yarışmaya katılan buzağılarını öperek, süslemede babalarına yardımcı oldu. Yarışmada 4 kişiden oluşan jüri üyesi dereceye giren buzağıları belirledi. Erkek kategorisinde birinciliği Altın isimli buzağısı ile Summani Yürüyen alırken ikinciliği Mirza Akarsu'ya ait buzağı, üçüncülüğü ise Recep Ergezen'e ait buzağı aldı. Diş kategorisinde birinciliği Semih Ergezen'e ait Sarıkız isimli buzağı, ikinciliği İkram İnan'a ait buzağı, üçüncülüğü ise Sevim Yalız'a ait buzağı kazandı. Dereceye giren buzağılar çeyrek altın ile ödüllendirildi.


AHZO Başkanı Necat Demirden, amaçlarının bölgede kültür ırkı buzağının gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek, bu tür yarışmalarla kaliteli büyükbaş yetiştirilmesini teşvik etmek olduğunu söyledi.


Kültür haftası etkinliklerine Bitlis Vali Yardımcısı Harun Başbüyük, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Yazıcı, Adilcevaz Kaymakamı ve Ahlat Kaymakam Vekili Mustafa Çiftçi, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:33:01
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BURAK KARATEKE IP: 85.96.240.xxx Tarih : 30.08.2008 17:32:08

en sevdiğim hayvan buzağı benim çok şirnler hepsi