19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Çanakkale piyesi duygulandırdı

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencilerinin, '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü' kapsamında sahneye koyduğu piyes, izleyenleri duygulandırdı.

Programa Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Sayılan, kurum amirleri, şehit yakınları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı okulun tarih öğretmenlerinden Sefer Düğün yaptı. Tarihten çeşitli kesitler sunan Düğün, kahraman askerlerimizin bir tarihi nasıl yazdığını, Çanakkale Zaferi'nin milli mücadelenin manevi kaynaklarından birisi olduğunu vurguladı. Ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler ve makaleler okundu.

Öğrencilerin "Çanakkale Geçilmez" adlı piyesi ise izlenmeye değerdi. Piyeste duygulanan izleyiciler, gözyaşlarına hakim olamadı. Gösteri sonunda seyirciler, öğrencileri gözyaşları arasında alkışlarıyla sahneden uğurladı.
Daha sonra Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?