22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Ceviz ağaçları ilaçlanıyor

Bitlis'in Ahlat İlçe Tarım Müdürlüğü, ceviz ağaçlarında yaprakların dökülmesi ve meyvelerin zayıf düşerek leke oluşmasına sebep olan antraknoz hastalığı için ilaçlama başlatıldı.


Ahlat İlçe Tarım Müdürü Nafiz Koca, Ceviz Antraknozu hastalığıyla mücadele başlattıklarını belirterek, bu hastağı önlemekte ilaçlamanın büyük önem arz ettiğini söyledi. Koca, "Hastalık, ceviz ağaçlarının yaprakçık, meyve, genç sürgün ve saplarında görülüyor. Hastalıkla birlikte ağaçlarda erken yaprak dökümü başlıyor ve bu ilerlemesi halinde ağaç tamamen yapraksız kalabiliyor. Hasta meyvelerde ise çürümeler gözlenmektedir. Biz sağlıklı meyve alabilmek için mutlaka ilaçlama yapmalıyız" dedi.

 
İlaçlama zamanının geldiğini ifade eden Nafiz Koca, 4 teknik eleman kontrolünde 12 kişilik ekip ile çalışmalarına başladıklarını söyledi. Koca, "İlçede yaklaşık 10 bin adet ceviz ağacı bulunmaktadır. İlçe ve ülke ekonomisine önemli bir katkısı olan ceviz ağaçlarının mutlaka hastalıktan arındırılması gerekiyor. Şu ana kadar Soğanlı köyü, Tunus, Erkizan, Kulaksız ve Selçuklu mahallelerinde ilaçlama çalışmaları bitti. İlçemize bağlı diğer mahallelerde de ilaçlama çalışmaları devem ediyor. Amacımız ilçedeki 10 bin ceviz ağacının antraknoz hastalığından arındırmak olacaktır " şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 12:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Faruk bilgin IP: 88.247.245.xxx Tarih : 28.06.2007 16:40:49
Kolay gelsin arkadaşlar.hepinize selamlar