19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Çiftçiler kayıt altına alındı

Ahlat Ziraat Odası (AZO) Başkanı Necat Demirden, 12 yıl aradan sonra kurdukları odaları sayesinde ilçedeki 3 bin 100 çiftçinin kayıt altına alındığını, 2 bin çiftçinin ise kayıt altına alınması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
AZO Başkanı Necat Demirden, 1.5 yıl önce kurdukları odalarının çevrede örnek alındığını, çiftçileri her alanda bilinçlendirerek modern tarım anlayışını geliştirmek istediklerini belirtti. Oda çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Demirden, "İlçemizde 3 bin 100 çiftçi kayıt altına alındı, 2 bin çiftçinin ise kayıt altına alınması için çalışmalarımız sürüyor. AZO olarak ilçede toprak tahlil laboratuvarı kurduk. Çiftçilerimizin topraklarını tahlil ediyoruz. Artık Ahlat çiftçisi toprağına hangi mahsulü ekeceğini, ne kadar gübre kullanacağını biliyor. Odamıza bir sözleşmeli ziraat yüksek mühendisi ile bir idari personel alarak çiftçimize bilimsel destek veriyoruz. Ahlat patatesine pazar bulduk. Şimdi bölge 'Ahlat Patatesi' yiyor. Yıllardır ilçede ekilen buğday, patates ve pancara alternatif ürün olarak ayçiçeği ektirdik ve başarılı olduk. Pazar koşullarını kaybeden TIR cinsi buğday çeşidinden çiftçilerimizi vaz geçirterek, pazar koşulları ve verimi iyi olan bezozstya buğday çeşidini topraklarımıza ektirdik. Çiftçilerimizi yem bitkilerine yönelttik" dedi.
Demirden, 2006 yılı içerisinde AZO olarak çiftçilere her alanda ulaşmayı planladıklarını da belirterek, "Çiftçi birlikleri kurulması yönünde oda olarak destekleme sözü veriyoruz. İlk olarak da Patates Birliği kurulması yönünde adım atacağız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 23:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?