18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Çiftçiye 'sertifikalı tohum' müjdesi

Ahlat Ziraat Odası'nın bu yıl sertifikalı tohum ekilmesi için çalışmalara başladığı bildirildi. Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, yaptığı açıklamada, ilçedeki üretimin küçük aile işletmeleri olan çiftçiler tarafından gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu:

"Ziraat Odası olarak TİGEM ve TAREKS firmaları ile Nevşehir Ziraat Odasıyla görüşülerek sertifikalı patates ve buğday tohumu alımları için girişimlere başladık. Bu nedenle yaptığı masrafın karşılığını alamayan çiftçilerimizin, bazı yıllarda acımasız piyasa koşulları karşısında ezilmektedir. Çiftçilerimizin bu koşullara direnmeleri için mutlaka sertifikalı tohum ekmeli ve yüksek verim alarak piyasada kalmalıdır. Bu nedenle çiftçinin ekeceği tohumda sertifikalı olmak zorundadır"

2004 yılı içinde Ahlat'ta 15 bin dönümlük araziye patates ekildiğini ve bu araziden 40 bin ton civarında ürün elde edildiğini ifade eden Necat Demirden yeni ekim döneminde ise çiftçinin sertifikalı tohum ekmesi halinde 15 bin dönümlük araziden, en az 80 bin ton ürün alınmasını hedeflediklerini vurgulayarak sertifikalı tohum kullanımı konusunun Ahlat çiftçisi için hayati önem taşıdığını söyledi.

Özkan Olcay-KENTHABER-BİTLİS/AHLAT
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 12:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?