17
Mayıs
2024
Cuma
AHLAT - BİTLİS

Ders notları sanal aleme taşındı

Bitlis’in Ahlat İlçesi Çok Programlı Lisesi’nde görev yapan iki öğretmen, öğrencilerin ders notları ve devam durumlarını içeren bilgileri sanal ortama taşıdılar.

Ahlat Çok Programlı Lisesi bilgisayar öğretmenlerinden Bilgin Karakaş ve Serdar Kadı’nın hazırlamış olduğu ’www.ahlatcpl.com’ adlı web sitelerinde öğrenci bilgilerinden, ders notlarına kadar tüm bilgileri sanal ortama taşıyarak hizmet vermeye başladılar.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Bilgisayar Öğretmeni Bilgin Karakaş, amaçlarının velilerin çocukları hakkındaki sınıf bilgilerine kolayca erişmeleri ve öğrencilerin bilgi teknolojilerini geliştirmek olduğunu belirterek, "Yaklaşık 40 günlük bir çalışmanın sonunda web sitelerini sanal ortama taşıdık. Burada öğrencilerinin hangi sınıfta okuduğundan tutun da, hangi dersten kaç puan not almış, hepsine ulaşılabilecek. Ayrıca öğrencinizin kimlik bilgilerini girdiğimizde, kim hangi gün doğmuş ise, sanal alemde doğum günü sürprizleri hazırlanmıştır" dedi.

Öte yandan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş ise, öğretmen arkadaşlarımın teknolojiyi bu kadar mükemmel kullanmalarının, ilçe tanıtımına da katkıda bulunduğunu söyleyerek, "Öğrencinin başarı durumunun sanal ortama taşınması gurur verici bir durumdur. Bu nedenle arkadaşlarımı yürekten kutluyorum" dedi.

Ahlat
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 10:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?