19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Doğal güzellikler hayran bırakıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kar yağışı sonrası oluşan tarihi ve doğal güzellikler hayran bırakacak görüntüler oluşturuyor. 

İlçede 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı, tarihi yapıları beyaza bürüdü. Van Gölü'nün kıyısında bulunan ilçede, mevsimin verdiği bu güzellikler tarihi ve doğal güzellikler ile bütünleşince seyrine doyumsuz kartpostallık görüntüler sergiliyor. Bir taraftan beyaza bürünen ilçe, öte yandan Van Gölü'nün masmavi suları güzel bir manzara oluşturuyor. 

Beyazla bütünleşen kıpkırmızı kuşburnu meyveleri, akan su kenarlarında mevsime renk katarken, ağaç dallarına tüneyen serçeler ise yem aramanın telaşına kapıldı. Tarihi yapıları adeta kucaklayan kar, muhteşem yapılara ayrı bir güzellik katıyor. 

Bütün ihtişamı ile beyazlar altında kalan tarihi Bayındır Köprüsü ve şelalesi çağlarcasına akarken, adeta beyaza bürünen kümbetler ise ak gelinliği andırıyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü ilçede mevsimin en güzel günleri kendine hayran bırakacak güzellikleri gözler önüne seriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:03:30
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 12:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?