22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Doğu Anadolu kalkınma programı

Van Vali Yardımcısı ve Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) Genel Koordinatörü Osman Ahsen, Bitlis'in Ahlat İlçesi'ndeki DAKP'tan projeleri geçen KOBİ bileşenleriyle görüşerek, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. 

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez'i makamında ziyaret eden Osman Ahsen, daha sonra Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar'ın da hazır bulunduğu ve DAKP'a sundukları projeleri kabul edilenlerin katıldığı bir toplantı düzenledi. 

Ahlat Öğretmenevi'ndeki toplantıda bileşenlerin sorunlarını dinleyen Ahsen, halen KDV muafiyet belgesini alamadıklarını belirten bileşenlerin ısrarlı sorunları karşısında, bürokrasiden kaynaklanan gecikmelerle projelerin sekteye uğramasından son derece mutsuz olduklarını belirtti. 

'Vergi muafiyet belgelerinin bir an önce çözülmesini istiyoruz' diyen Ahsen, "Konuyla alakalı olarak gerekli girişimleri yaptık. Valilerimizi, bakanlarımızı, milletvekillerimizi devreye sokmaya çalışıyor, ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı'yla da temaslar kuruyoruz. İnşallah bunlarda kısa süre içinde çözülür" dedi. 

Bölgenin tamamında DAKP projelerinin bir hareketliliğini görmenin mümkün olduğunu dile getiren Ahsen, "KOBİ bileşeninde Bitlis, diğer bileşenlere göre daha iyi bir performans gösterdi. Bitlis'in ticaret alanındaki kabiliyeti öteden beri bildiğimiz bir şey. Bu DAKP'ta da kendini gösterdi. KOBİ bileşeni olarak kentin 22 projesi var. Bunların 6 tanesi Ahlat'ta bulunuyor. Gösterdikleri özveri ve başarılı çalışmalar sonucu proje sahibi arkadaşları tebrik ediyoruz. Tüm bölge çapında toplam 309 projemiz bulunuyor. Özellikle şu anda inşaat sezonu bitmiş olduğu için altyapı yatırımları, inşaat işleri bahar sezonunu bekliyor. Fakat eğitim projeleri, kapasite oluşturmaya yönelik, insan eğitimine yönelik projeler büyük bir hızla devam ediyor. Bölgenin tamamında DAKP projelerinin bir hareketliliğini görmek mümkün. Hepsinin de başarıyla sonuçlanmalarını arzu ediyoruz" ifadesinde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?