22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Doktor ilk aşıyı kızına yaptırdı

Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan “25 Nisan-20 Mayıs 2005 Kızamık Aşı Günleri’’ kapsamında, 9 ay-14 yaş arası bebek ve çocukların aşılanacağı ve bu uygulamanın Ahlat’ta da başladığı bildirildi.

Ahlat Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Dr.Burhan Kardaş yaptığı açıklamada, kızamık hastalığından arındırılmış hedefimize, ilgili tüm kesimlerin etkin, kararlı ve kapsamlı desteğiyle ulaşılacağı vurguladı.Aşılama hizmetleri sayesinde aşıyla korunabilir hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellendiği ve bazı hastalıkların bu sayede yok edildiği hatırlatan Kardaş “Aşısız çocuğumuzun kalmaması için, sağlık personellerimiz köy köy,mahalle mahalle,ev ev dolaşarak aşılama hizmeti verecek” dedi.

Daha Sonra Kızamık aşısının mutlaka yaptırılması gerektiğini belirten Dr. Kardaş iki yaşındaki Maide Kardaş isimli kendi kız çocuğuna Ahlat 3 Nolu sağlık ocağında Kızamık aşısı yaptırarak, kampanyanın sağlıklı çocuklar yetiştirilmesi amacıyla hayırlı olmasını temenni etti.

Dr. Burhan Kardaş, 2004 yılında Bitlis’in içinde bulunduğu 12 ilde aşı kampanyası başladığını hatırlatarak, “Ahlat’ta kampanya döneminde toplam 7 bin 313 çocuğa kızamık aşısı yapıldı. 2005 yılında ulusal aşı kampanyasındaki amacımız, geçen yıl aşı kampanyası devresinde henüz 9 ayını tamamlamamış çocukları ve hiç aşılanmamış çocukları aşılamaktır. Bu sayıda araştırmalar sonucunda 300 civarındadır” dedi.
Özkan Olcay-Kenthaber/Ahlat
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 11:06:15
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 11:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?