15
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Eğitim sorunları masaya yatırıldı

Ahlat ilçesinde, Kaymakamı Bilal Şentürk'ün başkanlığında eğitim ve öğretim sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantı düzenlendi.

Ahlat Halk Eğitim Merkezi'nin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, yöneticiler ve okul müdürleri katıldı. Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, yaptığı konuşmada, ilçede eğitim ve öğretim kalitesini artırmak için önemli bir sıçrama yapılması gerektiğine inandığını belirtti. Şentürk "Eğitimde performansı artırıcı çalışmalar içerisine girmek, ileriye dönük ortak hedef oluşturmak, okullar ve öğrenciler arası koordinasyonu sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Öte yandan eğitim ve öğretim faaliyetlerinde okul öncesi eğitimin büyük etkisi var. Toplumsal bir bilinçle okul öncesi eğitime önem verilmesi şart. Okul öncesi eğitim öğrencilerin eğitimde ve öğretimlerinde etkisi büyük. Bunun için okul öncesi eğitim çok önemli. Bu konuda ailelerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Eğitim ve öğretimin sadece okulda dört duvar arasında verilen dersler olmadığını, insanların gündelik hayatlarının tamamı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Bilal Şentürk, ilçede eğitim ve öğretimde kaliteyi artırmak, vatana ve millete hayırlı ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmenin herkesin görevi olduğunu söyleyerek "Eğitim ve öğretimde sorunları gidermek ve kalıcı çözümler bulmak için bir takım çalışmalar planladık. Bu anlamda ilk olarak okullarımızı ziyaret ederek sorun ve problemleri dinleyerek çözüm yolları üretmeye çalışıyoruz. Kötü, yetersiz ve eğitim materyallerinden yoksun ortamlarda eğitim gören öğrencilerin pekte başarı elde edeceği düşünülemez. Onun için burada en büyük görev bizlere, eğitimcilere ve ailelere düşüyor. İlçede genelinde özellikle kırsal kesimlerde öğrencilerin okula gitmeyerek tarlalarda çalıştırıldığını tespit ettik. Özellikle köy ve kırsal kesimlerdeki okullarda öğrenci devamsızlığı çok fazla. İlçede patates ve şeker pancarı hasadı zamanında öğrenciler okula gönderilmeyerek tarlalarda çalıştırılıyor. Bizler bu konuda çocuklarını tarlada çalıştırılan aileler hakkında yasal işlemler yapacağız" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ise yaptığı konuşmada, ilçede eğitim ve öğretim konusunda kötünün iyisi durumunda olduklarını belirterek, bu yıl eğitim ve öğretim alanında ciddi atılımlar yapmayı hedeflediklerini söyledi. Eğitim alanında bir çok alanda problem ve yetersizliklerin olduğunu aktaran Uludağ şöyle konuştu:

Okullarımızda fiziksel olarak önemli eksikliklerimiz yok ama en büyük sorunumuz hizmetli sıkıntısı. Bunun yanında okuma kitapları eksiklikleri ve eğitim materyallerinden oluşan eksiklerimiz başta geliyor. Bu eksiklikler eğitimde kaliteleri düşürüyor. Fakat bizler milli eğitim camiası olarak bazı projeleri ve kampanyaları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu proje, kampanya ve çalışmalar tamamlandığında ilçemizdeki eğitim çıtasının yükseleceği inancındayız. Eğitimciler olarak bazı fedakarlıklar yapmak zorundayız. Öğrencilerde eğitimde performansı yükseltecek, sosyal hayat tarzlarının geliştirecek ve çevre ile ilişkilerini düzenleyecek bir çok projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. Bu amaçla öğrencilere okuma alışkanlıkları kazandırmak için okuma yarışmaları, temizlik konusunda kampanyalar, ilçenin tarihi eserlerinin tanınması açısından geziler, tiyatrolar, piyesler ve kermes türü sosyal aktiviteler de yapmayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından Ahlat'ta eğitim ve öğretimin sorunlarının görüşüldü, kalite ve performans arttıracak çalışmaların planlaması yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 17:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?