19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Eğlendirerek para kazanıyorlar

Muşlu 2 üniversite öğrencisi genç, masraflarını karşılamak için tatillerinde trambolin çalıştırarak okul masraflarını kazanmaya çalışıyor.


Gençlerden Mensur Aras, Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Erhan Aktaş ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkilerin Bölümü'nde okuyor. Ailelerinin ekonomik gücü okul masraflarını karşılamaya yeterli gelmeyen üniversiteli gençler, 2 yıldır turizm beldelerinde trambolin çalıştırarak okul masraflarını kazanmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Van Gölü'nün kıyısında bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesine gelerek burada da trambolin çalıştıran Aktaş ve Aras isimli gençler, gördükleri ilgiden memnun olduklarını, çocuklarla birlikte olmaktan ise mutluluk duyduklarını söylediler.
Erhan Aktaş (30) isimli öğrenci, "Tranmbolin çalıştırarak okul masraflarımızı çıkarabiliyoruz. Allah'a şükür idare ediyoruz, bu konuda bir sıkıntımız yok. Turizm beldeleri için birçok projelerimiz var. Eğer yerel yönetimler tarafından desteklenirsek elimizdeki projeleri geliştirerek isteyen belediyelere sunabilir, yöremizde bu projelerimizi hayata geçirebiliriz. Yeter ki bizlere imkan ve destek verilsin" dedi.


Mensur Aras ise, genel anlamda ailelerinden ekonomik destek alamadıklarını vurgulayarak "Çalışmalarımıza yaz tatillerinde turizm sezonunda başlıyoruz. Bu sezonda turistik amaçlı bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu trambolin de sezonluk olduğundan hem okul harçlıklarımızı biriktirebilmek için hem de yaz tatilimizi daha eğlenceli geçirebilmek için böyle bir şeye başvurduk. Çalışmamızı eğlenceye çevirerek tatilimizi de yapıyoruz. Üreten olmak çok güzel" dedi.


Çocuklar ise, 5 dakikasına 1 lira verdikleri trambolin de zıplayarak enerjilerini boşalttıklarını, ilk kez tanıştıkları bu oyunun keyfini yaşadıklarını söylüyor. Öte yandan büyüklerin de en az çocuklar kadar tramboline ilgi gösterdiği gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 12:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim IP: 88.224.190.xxx Tarih : 10.08.2009 19:50:02

bu girişimci arkadaşları tebrik ediyoruz. umarım yetkililer haberdar olurda destek olurlar sizde yazın ders çalışmak yerine çalışmayı bırakırsınız