18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHLAT - BİTLİS

Ergezen kaza atlattı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kapalı köy yollarını incelemeye giderken aracı şarampole düşen ve mahsur kalan İlçe Özel İdare Müdürü Zübeyir Ergezen'in yardımına ise köylüler koştu.

Kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarını yerinde incelemek üzere ilçeye bağlı Güzelsu köyüne giden Ahlat Özel İdare Müdürü Zübeyir Ergezen, kullandığı araçla kaza atlattı. Ovakışla Beldesine 1 kilometre mesafede gazetecilerin de içinde bulunduğu Özel İdare Müdürlüğüne ait araç yolun buzlu olması nedeniyle aniden kayarak şarampole düştü. Kazada can ve mal kaybı olmazken, kısa süreli panik yaşandı. Oluşan kazanın ardından bir süre olay yerinde mahsur kalan Ergezen ve gazeteciler yoldan geçen köylülerin yardımıyla kurtuldu.

Bu tür küçük kazalara alıştıklarını belirten Ergezen, bundan önceki yıllarda da bu tür kazalara maruz kaldıklarını, yine köylülerin yardımıyla kurtulduklarını söyledi. Amaçlarının kar ve tipi nedeniyle köylerde ulaşımı aksatmamak olduğunu belirten Ergezen: "Ben çalışmaları yakından kontrol etmek amacıyla Güzelsu Köyüne giderken iki ayrı noktada hafif kazalar anlattık. Ancak köylülerin yardımıyla yoldan çıkan aracımızı kurtardık. Biz köylerin yardımına giderken bu kez de köylüler bizim yardımımıza koştu. Vatandaş devletini yanında istiyor, biz de onlara yardım için gidiyoruz. Köy yolları açıldığı zaman biz tüm yorgunluğumuzu, geçirdiğimiz hafif kazaları unutuyoruz "dedi.

Zübeyir Ergezen bir kepçe ve bir greyderle ilçeye bağlı 26 köyün yolunun kış boyunca sürekli açık olduğunu da belirterek, "Her ne kadar yollar karın hemen ardından temizlense de aşırı rüzgar yolun yeniden kapanmasına neden oluyor. Yollar kapandıkça biz açmaya devam edeceğiz. Kesinlikle hiçbir köyümüzün yolu uzun süreli kapalı kalmadı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 12:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?