22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHLAT - BİTLİS

Esnafın Ramazan tedirginliği

Ahlat ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESO) Başkanı Nesim Şeker, geçmiş Ramazan aylarında görülen hareketliliğin bu Ramazan'da yaşanmadığını ve bunun esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.


Özellikle Ahlatlı esnafların seyyar satıcılardan bıktığını belirten Nesim Şeker, siftah bile yapmadan işyerini kapatan esnaf olduğunu söyledi.

Şeker, esnafların ekonomik zorluklar içerisinde Ramazan ayını atlatmak için çaba sarf ettiğini belirterek, "İlçede odamıza kayıtlı 530 esnaf bulunuyor . Bunların bir çoğu siftah yapmadan işyerini kapatıyor. Sıkıntı içerisinde çalışan esnafımız vergi, SSK ve Bağ-Kur borcunu güçlükle ödüyorlar. Bu yıl Ramazan ayı çok durgun geçiyor. Piyasayı canlandırması beklenen memur kesimi ise bankalardan aldığı kredileri ödemekle meşgul. Okulların açılması bazı esnaflarda canlılık gösterirken bu da kısa sürdü. Tek umudumuz bayram öncesindeki canlılıktır. Ramazanda umduğunu bulamayan esnafın umudu bayram arifesine kaldı" dedi.


Piyasadaki durgunluğun pahalılıktan kaynaklandığını dile getiren Şeker, vatandaşların alım gücünün olmadığını da söyledi. Şeker, "Vatandaşta para yok, alım gücü yok, esnafımız kriz yaşıyor. Tüketim mallarına yüzde 20 oranında zam var. Bir ay önce almış olduğumuz 17 kilogramlık sıvı yağ 37-40 YTL iken şimdi 45-50 YTL oldu. Vatandaşın alım gücü düşünce buda esnafımıza yansıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?