20
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Etkinlik hazırlığı devam ediyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 24-25 Ağustos 2008 tarihlerinde gerçekleşecek olan '18. Ahlat Kültür Haftası' etkinliği hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.


Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü ile ahlatforum.com internet sitesi tarafından 'Flaşlar Ahlat'ta patlayacak' konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Bitlis ve ilçelerinden gelen fotoğrafçı ve gazeteciler katıldı.

Etkinlik kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yeleri fotoğraflanarak doğal güzellikler objektiflere yansıdı. Etkinlikleri hakkında bilgi veren Ahlat Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Geylani Adıyaman, amaçlarının '18. Kültür Haftası' öncesinde kamuoyunun dikkatini Ahlat'a çekmek olduğunu söyledi.

Adıyaman, ilçede yüzlerce tarihi eserin yanı sıra, muhteşem doğal güzelliğin de bulunduğunu belirterek, "Burası Türkiye'de gezilmesi, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ahlat bir çok tarihçinin, sanat tarihçilerinin ve mimarların en çok uğradığı, etkilendiği, tesiri altında kaldığı ender mekanlardandır. Burada 18 yıldır yapılan kültür haftası etkinlikleri ile tarihi ve kültürel miras gelecek nesillere aktarılmaya çalışılıyor.Biz burada soğan, sarımsak festivali yapmıyoruz. Geçmişten gelen tarihimizle, kültürümüzün kucaklaştığı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinliğimizde devletimizin en üst düzey yetkililerini aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında fotoğrafçı ve gazeteciler Abdurrahman Gazi Türbesi, Van Gölü sahilleri, 12. yüzyıldan günümüze gelen Selçuklu Mezarlığı, Emir Bayındır Kümbeti, Bayındır Şelalesi ve köprüsünü gezerek fotoğraf çekikti. Tarihi ve turistik mekanlarda fotoğraf çeken gruba daha sonra Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden tarafından mahalli yemek ikramında bulunuldu.


Ahlat, Van Gölü'nün kıyısında, Nemrut ve Süphan Dağı eteğinde bulunan, buram buram tarih kokan bir ata şehridir. Tarihi ve kültürel mirası da dikkate alındığında Ahlat, deniz, göl, dağ, tarihi ve kültürel değerlerle önemli bir turizm potansiyeli oluşturmaktadır.

Ahlat'ta dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olan Selçuklu Mezarlığı, onlarca Kümbet, Anadolu'nun tek Budist mabedi, tarihi Selçuklu hamamları, Kayı Mezarlığı, onlarca mağara ev, tarihi camiler, köprüler, Bayındır şelalesi, her bir taşının şaheser olarak tanımlanan anıt mezar taşları bulunmaktadır.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 10:36:01
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 10:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?