27
Mayıs
2024
Pazertesi
AHLAT - BİTLİS

Festivalde buzağılar yarıştı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 19.'si düzenlenen 'Ahlat Kültür Şenlikleri' etkinlikleri çerçevesinde yapılan Buzağı Güzellik Yarışması, renkli görüntülere sahne olurken, yarışmacılar buzağılarını nazar boncuklarıyla süsledi.


Ahlat Ziraat Odası (AHZO) tarafından oda önünde düzenlenen Buzağı Yarışması, dişi ve erkek olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Yarışmaya 0-6 aylık toplam 17 buzağı katıldı. Buzağı sahipleri yarışmada dereceye girebilmek için çeşitli yollar denedi. Buzağılarını en iyi şekilde süsleyen çiftçiler, yarışma boyunca heyecanlarını yenemedi. Bazı buzağılara nazar değmemesi için sahipleri tarafından nazar boncuğu takıldı. Yarışmacılar nazar boncuklarını buzağılarını nazardan korumak için taktıklarını belirtirken, heyecanları adeta gözlerinden okunuyordu.


4 kişilik jüri üyesi yarışmada dereceye giren buzağıları belirledi. Buzağıların güzellik, bacak ve bel kalınlığıyla dış görünüşüne bakılarak değerlendirildi. Yarışma sonucunda dişi buzağılarda Bilal Ergezen'e ait buzağı birinci, Rıdvan Seydanoğlu'na ait buzağı ikinci ve Selim Yavuz'a ait buzağı üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde de Paşa Çağlar'a ait buzağı birinci, Semih Ergezen'e ait buzağı ikinci ve Nuri Çolak'a ait buzağı ise üçüncülüğü elde etti.

 


Yarışma sonunda bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, organizasyonda duyuduğu heyecan ve memnuniyetini belirterek, hayvan besicilerine ise kaliteli hayvancılık yapmalarından dolayı teşekkür etti. İlçede yapılan hayvancılığın kendisini etkilediğini belirterek, "Gönül isterdi ki böyle evlerde bir iki inek besleyerek değil, daha modern ve güzel ortamlarda hayvancılık yapılsın. Ahlatlı yetkililer ve Ziraat Odası Üniversite ile işbirliği yaparak hayvancılığı şehir dışına çıkarsınlar. Doğu Anadolu Bölgesi'nde örnek hayvancılıkta Ahlat'ın ismi patent olsun istiyoruz" dedi.


Yarışmanın ödül sponsorluğunu üstlenen Ahlatlı işadamı Yunus Ensari tarafından, birinci olan hayvan sahiplerine tam, ikincilere yarım, üçüncülere ise çeyrek Cumhuriyet altını verildi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 15:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?