19
Mayıs
2024
Pazar
AHLAT - BİTLİS

Fırıncıların rekabeti, vatandaşa yaradı

Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde, fırıncılar arasındaki rekabet dolayısıyla bazı fırıncılar ekmek fiyatlarını 250 bin liradan 200 bin liraya düşürdü.

Konuyla ilgili görüşlerine açıklayan Bahar Ekmek Fabrikası sahibi Lütfü Bahar, uzun bir süreden bu yana 200 gram ağırlığındaki ekmeği 250 bin liradan sattıklarını belirterek, "İlçede bulunan 4 ekmek fabrikasıyla anlaşıp ekmeğin gramajını düşürmeden, fiyatını düşürmeye karar verdik. İndirimin en büyük nedeniyse, alım gücü düşük olan halka ucuz ekmek satmaktır. Ayrıca bir süre 4 ekmek alan vatandaşlarımıza 1 adet ekmeği de bedava vereceğiz" şeklinde konuştu. Ekmeği hala eski fiyattan satmaya devam eden kara fırın işetmecilerinden Muhsin Demirtaş ise, "Bizim fırınlarımız taş fırındır. Halkımız ürettiğimiz ekmeğe rağbet göstermektedir. Yeni yöntemlerle ekmek üreten fırınların ekmek satışında düşüşe geçmelerinden dolayı bu yola başvurdular. Ancak biz ekmeği 250 bin liranın altında satmayı düşünmüyoruz" dedi.

Öte yandan Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nesim Şeker ise, oda olarak bir süre önce 200 gramlık ekmek fiyatlarını 250 bin lira olarak belirlediklerini belirterek, "Ancak fırıncılar arasında bir rekabet oluşmuş ve bu rekabet sonucu ilçede bulunan 8 fırından 4 fırın işletmecisi ekmeğin gramajını düşürmeden 200 bin liradan satmaya başlamışlardır. Oda olarak bizim ana koşulumuz, ekmeğin gramajını düşürmemeleri ve belirlenen fiyatın üzerine çıkmamalarıdır. 250 bin liranın altındaki satışlara bizim kesinlikle müdahalede bulunmamız ise söz konusu değildir" diye konuştu.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 10:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?